Kurczak z warzywami

Mięso z piersi kurczaka umyć, posmarować olejem (3 łyżki), a następnie wymieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku,...
/ 30.11.2007 17:15

Składniki

  • 1 opakowanie warzyw na patelnię „Azja” (450 g),
  • 30 dag mięsa z piersi kurczaka,

  • 5-6 łyżek oleju,
  • sól, pieprz,
  • papryka mielona,
  • curry,
  • rozmaryn,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sos sojowy.
Dodatkowo:
  • ryż lub makaron sojowy

Sposób przygotowania

Mięso z piersi kurczaka umyć, posmarować olejem (3 łyżki), a następnie wymieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku, natrzeć rozmarynem, solą, pieprzem, papryką mieloną i curry. Pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, dodać warzywa na patelnię „Azja” i dusić do miękkości. Następnie dodać pokrojone mięso z piersi kurczaka i ponownie dusić około 10 minut. Wyjąć na talerz, polać sosem sojowym. Można podawać z ryżem lub makaronem sojowym.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/05.07.2008 13:10
bardzo pyszne polecam