Kurczak z kuskusem

Kurczaka pokroić w paski, wymieszać z oliwą i przyprawą Kamis. Obgotować warzywa w osolonej wodzie. Kurczaka obsmażyć na głębokiej patelni na złoto, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki.
/ 20.10.2006 13:57

Składniki

  • 1 filet z kurczaka (podwójny)
  • przyprawa do kurczaka złocista Kamis
  • 1 mała czerwona cebula
  • warzywa: groszek, kalafior, szparagówka, marchewka - ilość dowolna (mogą być mrożonki)
  • 1 mała papryczka chili
  • oliwa
  • 1 sos pomidorowo - paprykowy
  • 1 sos pieczeniowy jasny
  • sól
  • kasza kuskus
  • szklanka bulionu

Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w paski, wymieszać z oliwą i przyprawą Kamis. Obgotować warzywa w osolonej wodzie.

Kurczaka obsmażyć na głębokiej patelni na złoto, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki. Podlać niewielką ilością wody, dodać do tego warzywa, pokrojoną papryczkę oraz sosy, pogotować 10 minut ciągle mieszając i podlewając wodą aby nie było zbyt gęste.

Kaszę przyrządzić według przepisu na opakowaniu, zalewając bulionem.