Kurczak w miodowym sosie

Mięso nacieramy przyprawami, odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce...
/ 21.08.2007 20:12

Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • 4 zabki czosnku
  • łyżeczka pieprzu
  • łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • mąka
  • oliwa
  • szklanka tlustego mleka
  • 4 łyżki płynnego miodu

Sposób przygotowania

Mięso nacieramy przyprawami, odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce. Na głebokiej patelni z oliwą rumienimy czosnek, zdejmujemy, a na tłuszcz kładziemy filety oprószone mąką, rumieniąc na zloty kolor. Zalewamy kurczaka mlekiem wymieszanym z miodem, naczynie szczelnie przykrywamy i dusimy 20 minut. Sos powinien byc lekko pikantny, z lekka nuta slodyczy. Podajemy z ryżem i łagodna surówka.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (7)
/02.01.2016 16:30
Mleko zwazone..
/06.03.2010 16:40
mleko mi się zważyło :(
/17.10.2010 13:36
Mi też mleko się zważyło a było tłuste i przegotowane.... Dlaczego tak się stało? Może ktoś odpowie?
POKAŻ KOMENTARZE (4)