Kurczak po hiszpańsku

Kurczaka umyj i obetnij końcówki kości. Mięso zamarynuj, obsypując je delikatnie Przyprawą Złocisty Kurczak Knorr.

Składniki

  • pałki z kurczaka - 1.2 kilogramów
  • Sos w słoiku Śmietanowo - Pomidorowy Knorr
  • czerwona papryka - 1 sztuka

    Kurczak po hiszpańsku

  • zielona papryka - 1 sztuka
  • cukinia - 0.5 sztuki
  • szalotka - 5 sztuk
  • Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • listek szałwii - 2 sztuki
  • liście świeżej bazylii - 5 sztuk
  • mała gałązka świeżego rozmarynu - 1 sztuka
  • czarne oliwki - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów

Sposób przygotowania

Kurczaka umyj i obetnij końcówki kości. Mięso zamarynuj, obsypując je delikatnie Przyprawą Złocisty Kurczak Knorr.

Pokrój paprykę i cukinię, szalotki rozkrój na pół. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż mięso, po czym przełóż na bok.

Na tej samej gorącej oliwie obsmaż paprykę, cukinię, połówki cebulek. Następnie dorzuć czosnek, dodaj kurczaka, rozmaryn, szałwię oraz oliwki.

Całość zalej Sosem Śmietanowo – Pomidorowym Knorr.

Duś pod przykryciem około 20 minut, dopraw do smaku pokrojonymi listkami bazylii. Tak przygotowanego kurczaka podawaj z ryżem.

Przepis kurczak po hiszpańsku pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)