Naleśniki z owocami - przepis składniki i przygotowanie

Wykorzystaj maliny, porzeczki, jagody lub truskawki!
Weronika Kwaśniak / 24.07.2014 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśniki z owocami - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:


  • szklanka mleka
  • szklanka mąki
  • sok i skórka starta z pomarańczy
  • 2 jajka
  • cukier wanilinowy
  • szczypta soli
  • olej

Na farsz:


  • 2 duże banany
  • 4 łyżki drobnych owoców, np. porzeczki, maliny
  • jajko
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • masło
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z owocami!

  1. Mleko wymieszaj z sokiem, skórką pomarańczową, jajkami.
  2. Wsyp mąkę, szczyptę soli i cukier wanilinowy.
  3. Zmiksuj na gładkie ciasto.
  4. Na lekko natłuszczonej patelni usmaż cztery naleśniki.
  5. Obrane banany pokrój w plasterki, ułóż na środku każdego naleśnika, posyp owocami, naleśniki złóż.
  6. Delikatnie panieruj w jajku i wiórkach kokosowych.
  7. Zrumień na maśle.

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA