Kotlety mielone z żółtym serem

Ser ścieramy na drobnej tarce. Bułkę kroimy i moczymy w mleku. Czosnek wyciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy sól i pieprz.
/ 12.06.2007 15:34

Składniki

  • 30 dag mięsa mielonego,
  • 10 dag sera edamskiego,

  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • sól, pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 2 łyżki mleka,
  • 1 jajo,
  • bułka tarta,
  • tłuszcz do smażenia.

Sposób przygotowania

Ser ścieramy na drobnej tarce. Bułkę kroimy i moczymy w mleku. Czosnek wyciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy sól i pieprz.

Formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na tłuszczu.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (11)
/05.01.2015 19:58
super sprawa dodaje tez do sierodka grzyby i ziola ,ostatnio zamiast cebuli szczypiorek moim zdaniem lepiej jak z cebula ,przepis super pozdrawiam
/30.12.2009 14:06
do panierki można dodac sezamu dla urozmaicenia ;) są wyborne ;P
/30.12.2009 14:04
dobre są również ze zmielonego drobiu z serem i pieczarkami ;))
POKAŻ KOMENTARZE (8)