Kotlety mielone

Mięso mieszamy z namoczoną bułką (wcześniej namoczoną w wodzie i odciśniętą), czosnkiem (przeciśnięty przez praskę), ...
/ 16.02.2012 15:54

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 sucha bułka
  • 1-2 łyżeczki majeranku
  • bułka tarta
  • smalec lub olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mięso  mieszamy z namoczoną bułką (wcześniej namoczoną w wodzie i odciśniętą), czosnkiem (przeciśnięty przez praskę), jajkiem i przyprawami. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety na złotobrązowy kolor.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)