Kotleciki z łososia

Dziś na obiad zamiast sosu z grzyba będzie ryba.
/ 12.07.2013 10:23

Dziś na obiad zamiast sosu z grzyba będzie ryba.

Kotleciki z łososia

Kotleciki z łososia

 

 

 

 

 

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 400 g różowego łososia bez skóry (z puszki),
  • ½ szklanki pokruszonego chleba,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 3 łyżki kiełków pszenicy,
  • koperek (świeży lub suszony),
  • 2 jajka,
  • sól.

 

 

Etapy przygotowania:

Do miski włóż wszystkie składniki. Rozgnieć je widelcem. Zamiast pokruszonego chleba możesz użyć bułki tartej. Z masy uformuj okrągłe, lekko spłaszczone kotleciki. Kotlety układaj na blaszce i piecz przez 10-15 minut (temperatura 220 stopni Celsjusza). Możesz również je usmażyć. Zamiast kotlecików z masy możesz „wycinać” różne kształty np. rybki.

Smacznego!

Czy wiesz, że łosoś zawiera kwasy tłuszczowe Omega-3, który jest niezbędny do prawidłowego wzrostu mózgu dziecka. Kwasy Omega-3 mają duże znaczenie w profilaktyce przeciwnowotworowej.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)