Składniki
-
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 25 dag. pieczarek
- 2 marchewki
- 2 małe cukinie
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka rosołu warzywnego
- 10 dag. twarożku ziołowego
- 15 dag. gotowanej szynki
- sól, czarny pieprz, 1 łyżeczka siekanego tymianku
Sposób przygotowania
Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Marchewkę obrać, cukinię umyć i przyciąć na końcach, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.
Tłuszcz rozgrzać na patelni. Cebulę zeszklić, dodać czosnek i pieczarki. Następnie marchewkę i cukinię. Smażyć ok.5 min. Dodać rosół i serek, zmieszać, tak, aby serek się rozpuścił. Przyprawić do smaku i dusić przez ok. 5 min.
Szynkę pokroić w paski i wraz z makaronem dodać do jarzyn. Podgrzać.
fot. sxc.hu