Kokardki i muchy Pana Czarodzieja

Makaron ugotuj samodzielnie w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Składniki

 

 

  • piersi z indyka - 300 gramów

    Kokardki i muchy Pana Czarodzieja

  • biała cebula - 1 sztuka
  • Sos w słoiku Spaghetti Bolognese Knorr
  • papryka kolorowa - 2 sztuki
  • makaron farfalle (kokardki) - 0.5 kilograma
  • tarty ser - 50 gramów

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj samodzielnie w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Indyka pokrój w drobną kostkę lub zmiel w maszynce. Cebulę również pokrój w kostkę i smaż na patelni.
Dodaj indyka, smaż przez kilka minut i dodaj sos. Gotuj przez ok. 6 minut. Dopraw w razie konieczności.
Razem z dzieckiem pokrój paprykę w drobną kostkę.
Na talerzu ułóż makaron i polej go sosem. Dzieci niech posypią potrawę piegami z papryki oraz serem.

Przepis kokardki i muchy Pana Czarodzieja pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)