Knedliki twarogowe z truskawkami

Zagniatamy ciasto z miękkiego twarogu, mąki, soli i żółtek. Formujemy je w wałek i kroimy na plastry, z których każdy rozpłaszczamy trochę ręką i nakładamy na niego owoc.
/ 14.04.2009 11:26

Składniki

  • 1 szkl. mąki,
  • 2 kostki miękkiego twarogu,
  • 2 żółtka,
  • sól,
  • mrożone lub surowe owoce,
  • twardy twaróg na posypkę,
  • cukier puder,
  • masło do polania

Sposób przygotowania

Zagniatamy ciasto z miękkiego twarogu, mąki, soli i żółtek. Formujemy je w wałek i kroimy na plastry, z których każdy rozpłaszczamy trochę ręką i nakładamy na niego owoc. Dokładnie zalepiamy knedliki i wrzucamy do wrzącej wody na 8 minut. Podajemy polane roztopionym masłem, posypane twarogiem i cukrem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)