POLECAMY

Klopsiki w jarzynach

Zmielić mięso z wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką...

Składniki

  • 1/2 kg cieleciny lub filet z drobiu (ewentualnie ryby)

  • pół bulki
  • surowy ziemniak
  • przyprawy
  • włoszczyzna
  • odrobinę kaszy manny

Sposób przygotowania

Zmielić mięso z wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać utarty na drobnej tarce ziemniak, przyprawy i wymieszać. Formować kulki i obtaczać w kaszy mannej. Włoszczyznę obrać, pietruszkę, marchewkę i seler zetrzeć na grubej tarce, a por i cebule drobno posiekać. Włożyć jarzyny do rondelka, zalać woda i zagotować. Do gotujących się jarzyn wkładać klopsiki i dusić na małym ogniu. Dodać koncentratu pomidorowego.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 lat temu
wyglądają smakowicie;)