Karp faszerowany

Rybę wyłożyć na talerz, poczekać aż ostygnie, a następnie udekorować według uznania...
Składniki:
- karp surowy
- jajko
- mleko
- bułka
- pieprz
- sól

Wypatroszyć surowego karpia (całego wraz z głową). Następnie należy go umyć, oddzielić starannie mięso od skóry, tak aby skóry nie zniszczyć. Potem oddzielić mięso od ości i mięso zmielić. Do mięsa dodać surowe jajko, bułkę namoczoną w mleku i doprawić do smaku solą i pieprzem. Skórę ryby delikatnie wypełnić farszem i zawinąć całość w gazę. Rybę gotować ok. godziny w lekko osolonej wodzie. Rybę wyłożyć na talerz, poczekać aż ostygnie a następnie udekorować według uznania... Smacznego




Autor: Katarzyna Przybylska z Milicza
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)