Karkówka z grilla z sosem po cygańsku

Opłucz mięso, osusz i pokrój w centymetrowej grubości plastry. Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę. Wymieszaj pokrojone mięso z czosnkiem, oliwą i Przyprawą Do karkówki Knorr. Następnie przykryj i odstaw na 2-3 godziny.
/ 28.05.2013 10:23

Składniki

  • karkówka - 600 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • papryka żółta - 3 sztuki
  • papryka czerwona - 3 sztuki
  • papryka zielona - 3 sztuki
  • śmietana 30% - 250 mililitrów
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • tymianek - 1 pęczek
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 łyżka
  • sos chilli - 4 łyżki
  • oliwa - 4 łyżki
  • masło - 1 łyżka

Karkówka z grilla z sosem po cygańsku

Sposób przygotowania

Opłucz mięso, osusz i pokrój w centymetrowej grubości plastry. Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę. Wymieszaj pokrojone mięso z czosnkiem, oliwą i Przyprawą Do karkówki Knorr. Następnie przykryj i odstaw na 2-3 godziny. Rozkrój chilli oraz paprykę, usuń nasionka, pokrój w plastry.

Posiekaj i dodaj listki tymianku, całość uduś na maśle. Dodaj śmietanę i sos chilli, po czym wszystko chwilę gotuj tak, aby śmietana w połowie odparowała, a sos zgęstniał. Smaż lub grilluj mięso na dużym ogniu. Gotową karkówkę podawaj z ryżem, przykrytą sosem.

Przepis karkówka z grilla z sosem po cygańsku pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)