Kapuśniaczki

Z mąki, jajek, masła, drożdży, śmietany i soli zagnieść ciasto. Kapustę chwilę gotować. Następnie zmielić. Mięso ugotować i także zmielić.
/ 16.04.2008 16:31

Składniki

  • 3 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1/2 kostki masła

  • 5 dag drożdży
  • 2 łyżki śmietany
  • szczypta soli

Farsz:

  • 1 cebula
  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 30 dag mięsa
  • sól, pieprz, vegeta

Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, masła, drożdży, śmietany i soli zagnieść ciasto.

Kapustę chwilę gotować. Następnie zmielić. Mięso ugotować i także zmielić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Kapustę, mięso i cebulę wymieszać. Doprawić.

Ciasto rozwałkować i wykrawać małe kółka ( jak na pierogi). Nadziewać farszem. Roztrzepać 2 jajka i posmarować kapuśniaczki. Piec w temp. 190°C na złoty kolor.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)