Gulasz z papryką

Do duszenia nadają się przede wszystkim tańsze części mięsa, zawierające dużo tkanki łącznej i chrząstek, może to być wołowina, wieprzowina, jagnięcina.
/ 21.09.2007 09:55
Składniki:
- 60 dag wołowiny
- 2 cebule
- po 1 strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki
- przyprawa do gulaszu
- 2 łyżki mąki
- olej

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, obsmażyć na rozgrzanym oleju, włożyć do garnka, posypać przyprawą, podlać szklanką przegotowanej wody, dusić. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na oleju i dodać do mięsa po 30 min razem z pokrojoną papryką, dusić, aż mięso będzie miękkie.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)