Gulasz cebulowy

Obierz cebulę i czosnek, następnie posiekaj. Podsmaż na gorącym tłuszczu ok. 7 minut. Przełóż do malaksera i zmiksuj. Oczyść mięso i pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu.

Składniki

 

 

  • wołowina gulaszowa - 400 gramów

    Gulasz cebulowy

  • Fix Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 4 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • kawałek cynamonu (ok. 2 cm)
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania

Obierz cebulę i czosnek, następnie posiekaj. Podsmaż na gorącym tłuszczu ok. 7 minut. Przełóż do malaksera i zmiksuj. Oczyść mięso i pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj zmiksowaną cebulę i czosnek oraz kawałek cynamonu. Duś kilka minut. Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem ok. 1 godz., od czasu do czasu mieszając. Podawaj danie np. z grzankami.

Przepis gulasz cebulowy pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)