Grillowany schab w chlebku pita

Do schabu świetnie będzie pasować prosta sałatka z pomidorów i sałaty
/ 12.05.2011 11:18

Przygotowanie 40 min * grillowanie ok. 15 min * 1 porcja – ok. 300 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 4 chlebki pita
- 40 dag schabu
- przyprawa do gyrosa (lub mieszanka papryki, oregano, kolendry i suszonej cebuli, soli i pieprzu)
- 2 łyżki oliwy

Sposób wykonania:
1. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w paski, posyp przyprawą do gyrosa lub własną mieszanką i skrop oliwą z oliwek. Tak zamarynowany schab odstaw na 30 min w chłodne miejsce.

2. Chlebki poprzecinaj, aby powstały w nich kieszonki, ułóż na aluminiowej tacce i podpiekaj, aż będą gorące.

3. Schabowe paski ułóż na ruszcie i piecz ok. 5 min z każdej strony. Upieczonymi nadziej gorące chlebki.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)