Grillowana pierś kurczaka z papryką

Gałązki świeżego rozmarynu sprawią, że potrawa będzie bardzo aromatyczna
/ 11.06.2010 09:56
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi kurczaka
- 4 łyżki oliwy
- po strąku żółtej, zielonej i czerwonej papryki
- przyprawa do grilla
- cytryna
- gałązki rozmarynu
- 15 dag sera żółtego w kawałku np. tylżyckiego

Sposób wykonania:

1. Mięso natrzeć przyprawą do grilla.

2. Papryki pokroić w paski.  Ser pokroić w słupki.

3. W każdej piersi kurczaka naciąć kieszeń. Umieścić w niej paski papryki i ser.

4. Mięso przełożyć na folię, skropić oliwą, obłożyć plasterkami cytryny, dodać po gałązce rozmarynu.

5. Zawinąć w folię, grillować na gorącym ruszcie około 25 minut.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA