Jak zrobić szpinakowe kopytka w sosie dyniowym?

Skosztuj oryginalnych i bardzo aromatycznych ziemniaczanych kluseczek z idealnie dobranym do nich warzywnym sosikiem. Danie nietrudne, a pyszne, zdrowe i kolorowe!
/ 21.10.2010 09:30

Przygotow. 40 min
Porcja 380 kcal
Koszt porcji 2,70 zł

Przepis na 4 porcje:
- 50 dag ugotowanych i przetartych ziemniaków
- 30 dag mąki
- pęczek dymki
- 50 dag rozmrożonego szpinaku
- 200 ml słodkiej śmietanki
- 40 dag dyni
- cytryna
- 2 dag suszonych pomidorów
- 2 łyżki masła
- jajko
- 2 ząbki czosnku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- oliwa
- zioła i pomidorki koktajlowe do dekoracji

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)