Fileciki z kurczaka w chrupiącej panierce kukurydzianej

Jogurt połączyć z sokiem z cytryny, posikanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Fileciki z Kurczaka Zagrodowego oprószyć solą, pieprzem oraz mąką, a następnie zanurzyć w rozkłóconym jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych.

Składniki

  • 8 filecików z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • 2 garści płatków kukurydzianych,
  • Olej rzepakowy do smażenia,
  • Sól, pieprz czarny do smaku.
  • 100ml jogurtu naturalnego,
  • Sok z ½ cytryny,
  • Kilka gałązek posiekanego świeżego szczypiorku,
  • Sól, biały pieprz do smaku.

Fileciki z kurczaka w chrupiącej panierce kukurydzianej

Sposób przygotowania

Jogurt połączyć z sokiem z cytryny, posikanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Fileciki z Kurczaka Zagrodowego oprószyć solą, pieprzem oraz mąką, a następnie zanurzyć w rozkłóconym jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Gdy kawałki mięsa będą większe, mięso po obsmażeniu wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Chrupiące fileciki maczać w przygotowanym wcześniej sosie jogurtowym.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)