Duże muszle nadziewane sosem z owoców morza

Cebulę posiekać i podsmażyć na złoto, dodać pokrojonego drobno bakłażana i dusić na małym ogniu 5 minut. Dodać wino, przecier i gotować ok 10 minut.
/ 08.10.2013 05:30

Składniki

  • 700ml przecieru pomidorowego Valfrutta,

    Duże muszle nadziewane sosem z owoców morza

  • 300 g makaronu Duże Muszle De Cecco,
  • 300 g filetów z dorsza,
  • 300 g krewetek tygrysich bakłażan,
  • pół białej cebuli,
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina,
  • łyżka oliwy z oliwek Extra Vergine Olitalia,
  • łyżka oleju ryżowego Olitalia do podsmażenia,
  • pietruszka,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę posiekać i podsmażyć na złoto, dodać pokrojonego drobno bakłażana i dusić na małym ogniu 5 minut. Dodać wino, przecier i gotować ok 10 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę krewetki i dorsza, doprawić solą i pieprzem, gotować przez 3 minuty. Makaron ugotować al dente, przepłukać zimną wodą i dodać do niego łyżkę oliwy Extra Vergine. Wewnątrz każdej muszli umieścić przyrządzony farsz. Tak przygotowane danie piec w żaroodpornym naczyniu w temperaturze 150 stopni przez 5 minut. Przed podaniem danie udekorować można natką pietruszki.