Żeberka fot. serwis prasowy Knorr

Duszone żeberka

Palce lizać!
/ 15.09.2010 10:07
Żeberka fot. serwis prasowy Knorr

Czas przygotowania 15 min plus czas duszenia 50 min

Składniki:
- 1500g żeberek wieprzowych
- 100g maki
- 3 ziarenka Ziela angielskiego
- 4 ziarenka pieprzu
- 2 listki laurowe
- 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne
- 2 ząbki czosnku
- 80g planty lub inny tłuszcz roślinny do smażenia
- szczypta soli i pieprzu do smaku

Sposób przygotowania:
1. Żeberka pokrój w mniejsze porcje – po  trzy kostki, posyp po wierzchu odrobiną soli i pieprzu, oprósz w mące ,obsmaż z dwóch stron na złoty kolor.

2. Żebra umieść w średniej wielkości garnku zalej litrem wody doprowadź do wrzenia usuń piane.

3. Dodaj przyprawy i kostki pieczeniowe całość duś pod przykryciem około 50 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)