Drób w jarzynach

Piersi z kurczaka można zrobić na tysiące sposobów, oto jesienny.
/ 21.09.2007 10:01
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 cebula
- garść fasolki szparagowej
- 2 marchewki
- 1 por
- 1 papryczka chili
- pół strąka papryki
- kilka ząbków czosnku
- sól i pieprz

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na 4–6 porcji, posypać solą i pieprzem, włożyć do garnka. Marchewki oczyścić, pokroić, wrzucić do mięsa. Umyć i posiekać pora i cebulę, dodać do garnka razem z pokrojoną drobno papryką. Oczyścić z włókien fasolkę szparagową, dodać do potrawy. Podlać 2 szklankami wody lub rosołu, przykryć, udusić. Kiedy mięso będzie miękkie, wrzucić obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku (jeden można drobno posiekać lub zmiażdżyć w prasce), przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać drobno pokrojoną papryczkę chili.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)