duszona kaczka.

Czy wiesz jak zrobić piersi kaczki w sosie orzechowo-imbirowym?

Czas przygotowania: 1 godz. 20 min (1 porcja 584 kcal)
/ 07.09.2010 16:52
duszona kaczka.

SKŁADNIKI: 4 piersi kaczki (60 dag), 15 dag zmielonych orzechów laskowych, 1 cebula(10 dag), 5 ząbków czosnku, 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, 1/2 łyżeczki kurkumy, 4 liście laurowe, 2 łyżeczki startego świeżego imbiru, przyprawa chili w proszku, sól

Piersi kaczki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Chili rozpuścić w 2 łyżeczkach wody. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Orzechy, chili, cebulę, czosnek, sos sojowy, miód, kurkumę i sól zmiksować z 1/2 szklanki wody.

Masę orzechową smażyć w rondlu 3 min na dużym ogniu. Dodać mięso, liście laurowe, imbir i 1/2 szklanki wody. Dusić 70 min pod przykryciem na małym ogniu. Podawać z ryżem (4 porcje).

Zobacz także: Co trzeba wiedzieć o duszeniu mięsa

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)