Czy wiesz jak zrobić pieczeń na dziko?

Składniki: sok z cytryny, ziele angielskie, pieprz, sól, mąka, śmietana, tłuszcz, pietruszka, marchew, cebule, mięso
Czy wiesz jak zrobić pieczeń na dziko?

Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. Dodać przyprawy, sok z cytryny lub kwasek cytrynowy, zalać 1/2 szklanki wody i zagotował.Gorącym wywarem zalać mięso i pozostawić w zakrytym naczyniu.

Następnego dnia mięso osaczyć, osolić, obrumienić w rondlu i w dobrze rozgrzanym tłuszczu i dodać warzywa z zalewy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, polewając od czasu do czasu sosem.

Mąkę rozrobić ze śmietaną, dodać do pieczeni (gdy jest już miękka) i zagotować.

Zobacz także: Tabela temperatur i czasu pieczenia mięs

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)