Kurczak tandoori.

Czy wiesz jak kurczaka zapiekanego w śmietanie?

Składniki: 1,2 kg kurczaka, 25g czosnku, 125ml śmietany, sól, pieprz, koperek
/ 09.08.2010 22:41
Kurczak tandoori.

Składniki:

  • 1,2 kg kurczaka,
  • 25g czosnku,
  • 125ml śmietany,
  • sól,
  • pieprz,
  • koperek

Kurczaka dokładnie umyć wodą i dokładnie wysuszyć. Obrany czosnek wycisnąć, koperek drobno pokroić.

Przygotowanego kurczaka natrzeć od wewnątrz i zewnątrz solą, pieprzem, czosnkiem i posypać koperkiem. Obtoczyć w śmietanie.

Zapiekać w brytfannie w gorącym piekarniku przez 50 min, od czasu do czasu polewając odrobiną zimnej wody. Kurczaka pokroić i podawać z marynowanymi owocami.

Zobacz także: Tabela temperatur i czasu pieczenia drobiu