Czerwone naleśniki jarosza

Mąkę, jajka i koncentrat mieszamy. Następnie dodajemy wodę, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą.
/ 11.06.2013 11:08

Składniki

  • mąka (2,5 szklanki)
  • jajka (2 szt.)
  • woda (1 szkl.)
  • koncentrat pomidorowy (mały)
  • szczypta soli
  • cebula
  • papryka czerwona (1 szt.)
  • pieczarki (30 dag)
  • puszka kukurydzy
  • żółty ser (5 dag)
  • kostka bulionu warzywnego

Czerwone naleśniki jarosza

Sposób przygotowania

Mąkę, jajka i koncentrat mieszamy. Następnie dodajemy wodę, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą. Z tak przygotowanego ciasta smażymy cienkie naleśniki. W międzyczasie kroimy wszystkie składniki na farsz. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy do niej pieczarki, potem i odcedzoną kukurydzę. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę bulionową i dusimy, aż warzywa staną się miękkie. Gdy woda nieco odparuje, doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami i dodajemy pokrojony w kostkę ser. Farsz studzimy, a następnie nakładamy go na naleśniki. Każdy chwilę podsmażamy.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)