Czapka krasnala - Gyros w tortilli

Mięso z indyka pokrój w drobne w paski. Następnie zamarynuj w Przyprawie do gyrosa Knorr i podsmaż na patelni. Ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce.
/ 07.06.2013 05:26

Składniki

  • pierś z indyka - 300 gramów
  • zielony ogórek - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
  • paczka tortilli - 1 sztuka
  • Przyprawa do gyrosa Knorr - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 100 mililitrów
  • sałata lodowa - 4 sztuki
  • olej roślinny - 50 mililitrów
  • pomidor - 2 sztuki

Czapka krasnala - Gyros w tortilli

Sposób przygotowania

Mięso z indyka pokrój w drobne w paski. Następnie zamarynuj w Przyprawie do gyrosa Knorr i podsmaż na patelni.
Ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym Knorr i połącz z ogórkiem, tworząc sos tzatziki.
Pomidory pokrój w plastry.
Tortillę zwiń w rożek, włóż do niej podsmażonego indyka, plastry pomidorów, liść sałaty lodowej. Na koniec polej całość sosem tzatziki.


Przepis czapka krasnala - gyros w tortilli pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)