Chrupiący kurczaczek

Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy solą, pieprzem, przyprawą, papryką i wkładamy...
/ 31.10.2007 12:19

Składniki

  • 1 kg piersi z kurczaka

  • ok. pół litra oleju
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 150 g mąki
  • pół szklanki mleka
  • 3 jajka
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 2 szklanki rozgniecionych zwykłych płatków kukurydzianych

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kawałki, nacieramy solą, pieprzem, przyprawą, papryką i wkładamy pod przykryciem do lodówki na 24 godziny. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe, przyprawiamy tą samą mieszanką co kurczaka. Olej mocno rozgrzewamy na głębokiej patelni. Mąkę i pokruszone płatki dokładnie mieszamy, powinny być w proporcji 1:1. Kawałki kurczaka zanurzamy w cieście naleśnikowym, obtaczamy w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/28.05.2008 01:17
Witam. Czy moge taka potrawe zrobic dla zony ktora jest w 8 tygodniu ciazy?? Prosze o przeslanie paru fajnych przepisow dla koniet ciezrnych na email : a.sieradzki@wp.pl Bedzie to nasze drugie dziecko i chcialbym umilic zonie jakos koncowe meczarnie ( porod ) bo bylem przy pierwszym porodzie i wiem ze to nie jest zbyt przyjemne dla Kobiety. Pozdrawiam :)