Cheesburger z filetem z kurczaka

Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Lekko rozbić. Natrzeć je przyprawami i odstawić na kilka chwil. Folię aluminiową nasmarować olejem i zawinąć w nią mięso...
/ 30.07.2007 22:30

Składniki

  • pół filetu z piersi kurczaka (60g)
  • liść sałaty (10g)

  • 4 plasterki pomidora (30g)
  • 5 plasterków ogórka świeżego (30g)
  • 2 plasterki cebuli (15g)
  • 1/3 bagietki (50g)
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka ketchupu
  • plasterek sera gouda (20g)
  • szczypta soli, papryki słodkiej w proszku, pieprzu i granulowanego czosnku

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Lekko rozbić. Natrzeć je przyprawami i odstawić na kilka chwil. Folię aluminiową nasmarować olejem i zawinąć w nią mięso. Piekarnik rozgrzać do około 180 - 200st.C. Mięso piec, aż do uzyskania pożądanej miękkości i aromatu. Bułkę przekroić, ale nie całkowicie, i włożyć do piekarnika żeby się podgrzała. Następnie wyjąć ją z pieca, jedną połowę nasmarować musztardą, drugą ketchupem. Do środka włożyć sałatę, ułożyć na niej mięso, ser i wszystkie warzywa. Ważne, aby ser kłaść na jeszcze ciepłe mięso by się rozpuścił. Jeść póki ciepłe.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)