POLECAMY

Bogracz

Mięso pokroić i wrzucić na rogrzany olej. Lekko opiec, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, oprószyć solą i pieprzem, polać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie...

Składniki
1 kg szynki wieprzowej bez kości
5-6 ziemniaków.
4 marchewki
2 pietruszki
2 cebule
190 g koncentratu pomidorowego
olej
100 g mąki pszennej
1 jajko
przyprawy (sól, pieprz, wegeta, papryka czerwona)

Sposób przygotowania
Mięso pokroić i wrzucić na rogrzany olej. Lekko opiec, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, oprószyć solą i pieprzem, polać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa i gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem, wegetą, słodką i ostrą papryką. Potrawa powinna być pikantna. Kluseczki - jajko wymieszać z 3 łyżkami mąki i szczyptą soli. Ciasto powinno być średnio gęste. Małą łyżeczką nakładać ciasto na gotującą się potrawę.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)