Bitki wołowe II

Wołowinę pokrój w plastry, a następnie lekko zbij tłuczkiem i oprósz solą, pieprzem i mąką. Zagotuj wodę ok. 3 szklanek, ...
/ 02.09.2007 10:37

Składniki
60 dag chudej wołowiny zrazowej
cebula
łyżka mąki
pół kromki razowego chleba ze skórką
pół szklanki białego wytrawnego wina
pół łyżeczki koncentratu pomidorowego
cukier
sól
pieprz

Sposób przygotowania
Wołowinę pokrój w plastry, a następnie lekko zbij tłuczkiem i oprósz solą, pieprzem i mąką. Zagotuj wodę ok. 3 szklanek, wrzuć pokrojoną cebulę oraz plastry mięsa i chleb. Duś około 45 minut pod przykryciem. Na 15 minut przed końcem duszenia dodaj wino i koncentrat pomidorowy. Gdy mięso będzie miękkie, dopraw sos do smaku cukrem, solą i pieprzem. Podawaj z makaronem lub ziemniakami i surówką.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)