Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 300 g białej kiełbasy
- 30 g przyprawy do grilla klasycznej
- 150 g mozarelli
- 60 g boczku w plastrach
- 6 floków do szaszłyków
- 3 pomidory
- 1 cebula czerwona
- 50 ml oliwy z oliwek
- bazylia świeża
Przyprawy KAMIS:
- 30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
- 1 łyżka Octu Cytrynowego
Sposób przyrządzenia:
Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla.
Mozarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem.
Kiełbasę nadziewaj na floki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając.
Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.
Biała kiełbasa z grilla z mozarellą
Orginalne szaszłyki!