Biała kiełbasa z grilla z mozarellą

Orginalne szaszłyki!
/ 06.05.2009 08:21

Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4

Składniki:
- 300 g białej kiełbasy
- 30 g przyprawy do grilla klasycznej
- 150 g mozarelli
- 60 g boczku w plastrach
- 6 floków do szaszłyków
- 3 pomidory
- 1 cebula czerwona
- 50 ml oliwy z oliwek
- bazylia świeża

Przyprawy KAMIS:
- 30 g Przyprawy do potraw z grilla Klasycznej
- 1 łyżka Octu Cytrynowego

Sposób przyrządzenia:

Kiełbasę pokrój w krążki, posyp klasyczną przyprawą do grilla.

Mozarellę pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek sera owiń boczkiem.

Kiełbasę nadziewaj na floki na przemian z serem. Piecz na grillu często obracając.

Z pomidorów i cebuli przygotuj sałatkę. Polej ją oliwą wymieszaną z octem. Szaszłyki podawaj z sałatką, udekoruj świeżą bazylią.