Wino grzane z jabłkami fot. serwis prasowy

Wino grzane z jabłkami - przepis

Graniec powinno się się wlewać do glinianych kubków lub szerokich pucharów, ponieważ naczynia te utrzymują wysoką temperaturę
/ 14.02.2012 06:44
Wino grzane z jabłkami fot. serwis prasowy
Składniki na 2 porcje:
- 2 jabłka
- 1/4 l czerwonego wina
- 1/8 l soku pomarańczowego,
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie przyprawy do Grzanego Wina KOTÁNYI
- 20 ml brązowego rumu

Sposób wykonania:
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki i usunąć gniazda. Wino, sok pomarańczowy i cukier podgrzać, a następnie dodać przyprawę do Grzanego Wina KOTÁNYI, jabłka i ponownie podgrzać. Na koniec odstawić, dodać rum, lekko wystudzić i rozlać do szklanek.

Napoje i koktajle - forum >>