Pomidorowe rurki

Do makaronu Koneser poleca białe wytrawne wino Gallo Family Chardonnay.
/ 13.11.2007 13:10
Składniki:
- 50 dag makaronu rurki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- szczypta łagodnej papryki mielonej
- 1 duża róża brokułów
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- 5 dag żółtego sera
- natka pietruszki


Sposób wykonania:
W dużym garnku zagotować 3 l wody, dodać do niej koncentrat pomidorowy, sól, trochę papryki mielonej i oliwę z oliwek, wsypać makaron, ugotować na półmiękko, starannie osączyć, brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, brokuły wymieszać z makaronem, rozłożyć na talerze, gorącą potrawę posypać startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki, od razu podawać z sałatą lub pomidorami.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)