Owocowy napój

Przygotowujemy go z rozmaitych owoców sezonowych, na bazie soków i wody mineralnej.

Przygotowanie 15 min
Dla 6 osób
1 porcja – ok. 150 kcal

Składniki:
- 1 l soku jabłkowego w kartonie (może również być grejpfrutowy lub ananasowy)
- 1 jabłko
- 1 gruszka
- 1 pomarańcza
- 1 mandarynka
- 1 cytryna
- kilka truskawek, malin lub poziomek
- cukier do smaku
- niegazowana woda mineralna lub zwykła przegotowana

Pomarańczę i cytrynę starannie wyszorować, osuszyć, pokroić w plasterki,
pozostałe owoce umyć, jabłko i gruszkę obrać, pokroić na cząstki,
owoce zasypać cienką warstwą cukru, odstawić na pół godziny,
włożyć je do dzbanka, zalać sokiem, uzupełnić wodą mineralną, dokładnie wymieszać,
silnie schłodzić, do gotowego napoju wrzucić kilka kostek lodu albo zamrożone owoce.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)