Grejpfrutowa ochłoda

W miseczce rozgnieść miętę z syropem. Odstaw na co najmniej 2 godziny. Przecedź do dzbanka, dolej sok grejpfrutowy. Schładzaj co najmniej 2 godziny. Przelej koktajl do schłodzonych szklanek do połowy wypełnionych lodem. Uzupełnij wodą mineralną i przybierz listkami świeżej mięty.
/ 04.07.2007 12:36

Składniki
60 g świeżej mięty
80 ml syropu cukrowego
1 szklanka soku grejpfrutowego
120 ml soku z cytryny
pokruszone kostki lodu
gazowana woda mineralna
gałązki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania
W miseczce rozgnieść miętę z syropem. Odstaw na co najmniej 2 godziny. Przecedź do dzbanka, dolej sok grejpfrutowy. Schładzaj co najmniej 2 godziny. Przelej koktajl do schłodzonych szklanek do połowy wypełnionych lodem. Uzupełnij wodą mineralną i przybierz listkami świeżej mięty.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)