Fale Dunaju

Do ciast i deserów Koneser poleca czerwone wino wytrawne Gallo Family Cabernet Sauvignon.
/ 13.11.2007 13:03
Składniki:
- 30 dag mąki
- 6 jajek
- po 20 dag cukru i masła
- łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżki rumu
- 50 dag wiśni
- budyń waniliowy
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru
- 3/4 kostki masła
- polewa i wiórki czekoladowe


Sposób wykonania:

Masło utrzeć z cukrem, dodając żółtka, wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i pianą, podzielić na pół, część wymieszać z rumem i kakao, jasne ciasto rozsmarować na blasze, wylać warstwę ciemnego ciasta, ułożyć wiśnie, piec 40 min w 180°C, ugotować budyń, ostudzić,  masło utrzeć, dodając budyń, posmarować ciasto, zalać polewą, posypać wiórkami czekolady.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/29.12.2006 13:01
placek super