Czekoladowy przekładaniec

Do ciasta Koneser poleca czerwone wino wytrawne Gallo Family Cabernet Sauvignon.
Składniki:
- 40 dag mąki pszennej
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jajka
- 15 dag masła
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 1 krem czekoladowy
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- tłuszcz
- tarta bułka


Sposób wykonania:
Masło utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę wymieszaną z budyniem w proszku i proszkiem do pieczenia oraz mleko, wymieszać, formę posmarować tłuszczem, posypać tartą bułką, wyłożyć ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190°C, piec ok. 45 minut, wystawić, przekroić na 3 blaty, przygotować krem według przepisu na opakowaniu, przełożyć ciasto, polać rozpuszczoną czekoladą.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/13 lat temu
rewelacja pyszne ciasto nadaje sie na kazda uroczystosc i nie tylko moja tesciowa była zachwycona a to tudna sztuka
/13 lat temu
wspaniała sprawa palce lizać duzy zloty medal dla tego co wymyslil ten przepis