Ziemniaki z grilla z sosem czosnkowym

Ziemniaki w skorce umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek na obu połówkach...
/ 31.07.2007 22:10

Składniki

  • 1 kg ziemniaków,
  • 150 g masła,
  • sól czosnkowa,
  • 400 g jogurtu naturalnego,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • sol i pieprz do smaku,
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania

Ziemniaki w skorce umyc, przekroic na pol i wydrazyc srodek na obu polowkach, wlozyc do powstalego otworu lyzeczke masla i szczypte soli czosnkowej. Tak napelnione ziemniaczki zlozyc na pol i zawinac w folie aluminiowa piec ok.20 minaz beda miekkie. Upieczone ziemniaczki polac sosem z jogurtu naturalnego i 3 rozgniecionych zabkow czosnku, ktorego doprawiamy sola i pieprzem do smaku.