POLECAMY

Ziemniaki na słodko

Dobrze umyte ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Obrać, opłukać pod bieżącą, zimną wodą, dobrze osuszyć w ściereczce.

Składniki

  • 80 dag małych ziemniaków jednakowej wielkości
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki margaryny
  • sól

Sposób przygotowania

Dobrze umyte ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Obrać, opłukać pod bieżącą, zimną wodą, dobrze osuszyć w ściereczce.

Na głębszą patelnię lub do rondla wsypać cukier i mieszając przyrumienić, dodać margarynę i wymieszać. Włożyć ziemniaki i smażyć je potrząsając naczyniem, aby stały się ze wszystkich stron błyszczące i przyrumienione.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)