Wiosenna sałatka z makaronem

Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka.
/ 17.05.2013 12:49

Składniki

 

 

  • Międzybrodzki Makaron typu ryż – 250 g
  • majonez – 250 g
  • pomidor – 3 szt.
  • ogórek zielony – 1 szt.
  • rzodkiewka – 1 pęczek
  • szczypiorek – 1 pęczek
  • sól, pieprz do smaku

Wiosenna sałatka z makaronem

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)