Trattoria Rucola otworzyła drugą filię

W sobotę odbyło się otwarcie drugiego lokalu Trattorii Rucoli, włoskiej restauracji z ulicy Francuskiej w Warszawie. Filia mieści się przy stołecznej ulicy Miodowej 1.
/ 06.09.2011 09:06
Lokal otwarty w lutym 2010 roku , błyskawicznie doceniono. Specjały domowej, włoskiej kuchni szybko zyskały rzeszę fanów, w tym także celebrytów świata filmowego i muzycznego.

Sekretem lokalu jest przepis na pizzę, której ciasto jeden z właścicieli codziennie wyrabia osobiście. Wśród dań, tworzonych z oryginalnych włoskich produktów, znajdziemy także carpaccio, pasty, pierożki fiocchi, owoce morza oraz doskonałą kawę, wszystko niemal wprost z toskańskiego stołu.

Bezpretensjonalne wnętrze ponownie zaprojektowała Ola Wasilkowska, jedna z najciekawszych architektek młodego pokolenia. Świeżość, nowoczesność, gustowny minimalizm, obsługa o wysokiej kulturze, a przede wszystkim smaczne i zawsze świeże jedzenie to cechy charakterystyczne Trattorii Rucoli.