Składniki:
- ciasto francuskie
- 2 piersi z kurczaka
- 1 papryka zielona
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 4 jajka
- 3/4 śmietany
- łyżeczka przecieru pomidorowego
- żółty ser do posypania
- przyprawy
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie układamy na blasze wysmarowanej masłem - ciasto pieczemy ok. 15 min. Piersi z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, gyrosem, imbirem, kolendrą, kurkumą, bazylią oregano, majerankiem i smażymy. Paprykę czerwoną, zieloną, żółtą kroimy w kostkę. Mieszamy: jajka, śmietanę i łyżeczkę przecieru pomidorowego Dodajemy sól i pieprz trochę curry, pół łyżeczki przyprawy do mięsa. Na podpieczone ciasto układamy usmażonego kurczaka, posypujemy papryką, zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą i posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika na 30-40 minut
Autor: magda.gotuje.