tarta z kurczakiem

Tarta z kurczakiem i papryką

Przepis na smaczną tartę, która zachwyci twoją rodzinę i przyjaciół.
/ 27.09.2016 14:03
tarta z kurczakiem

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 4 jajka
  • 3/4 śmietany
  • łyżeczka przecieru pomidorowego
  • żółty ser do posypania
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie układamy na blasze wysmarowanej masłem - ciasto pieczemy ok. 15 min. Piersi z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, gyrosem, imbirem, kolendrą, kurkumą, bazylią oregano, majerankiem i smażymy. Paprykę czerwoną, zieloną, żółtą kroimy w kostkę. Mieszamy: jajka, śmietanę i łyżeczkę przecieru pomidorowego Dodajemy sól i pieprz trochę curry, pół łyżeczki przyprawy do mięsa. Na podpieczone ciasto układamy usmażonego kurczaka, posypujemy papryką, zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą i posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika na 30-40 minut

Autor: magda.gotuje.