Tarta serowa z cukinią

Do przesianej mąki dodać pokrojone masło i przesiekać nożem. Dodać żółtka, wodę, sól do smaku i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tart. Podpiec w piekarniku ok. 10 minut, w temp. 200 st. C.
/ 03.09.2013 10:03

Składniki

  • mąka - 300g

    Tarta serowa z cukinią

  • masło - 150g
  • żółtko - 2 szt.
  • woda - 100ml
  • sól do smaku
  • młoda cukinia
  • ser żółty Morski MSM Mońki w plasterkach
  • kilka papryczek chili

Sposób przygotowania:

Do przesianej mąki dodać pokrojone masło i przesiekać nożem. Dodać żółtka, wodę, sól do smaku i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tart. Podpiec w piekarniku ok. 10 minut, w temp. 200 st. C.

Na podpieczone ciasto wyłożyć pokrojoną w plasterki cukinię i ser żółty poskładany na cztery. Dla podkreślenia smaku dodać kilka papryczek chili. Tak przygotowaną tartę upiec w piekarniku w 200 st. C. do uzyskania pięknego koloru. Podawać lekko ostudzoną.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)