POLECAMY

Szaszłyki warzywne

Warzywa ugotuj na parze aldente. Pokrój ser w cienkie paseczki. Nabijaj warzywa na drewniane patyczki wcześniej namoczone w wodzie zawijając je w paseczki sera...

Składniki

  • 1 op. fit Mix Brokułowy
  • 250g sera żółtego
  • pieprz kolorowy
  • oregano
  • 4 łyżki drobno siekanych orzechów włoskich
  • oliwa z pierwszego tłoczenia

Sposób przygotowania

Warzywa ugotuj na parze aldente. Pokrój ser w cienkie paseczki. Nabijaj warzywa na drewniane patyczki wcześniej namoczone w wodzie zawijając je w paseczki sera.

Jeśli nie ma być to potrawa wegetariańska - między warzywa możesz nabijać też kosteczki szynki. Układaj szaszłyki na blaszce na papierze do pieczenia.

Polej cieniutka strużką oliwy, posyp mieszanką pieprzu kolorowego (utłuczonego w moździerzu)
i oregano oraz siekanymi orzechami.

Zapiekaj w temp ok 170 stopni aż szaszłyki ładnie się przyrumienią a ser delikatnie rozpłynie.
Podawaj z lekkim wytrawnym białym winem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)