Spaghetti z sosem szpinakowym

Szpinak w liściach HORTEX rozmrozić. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu,...
/ 10.10.2007 23:15

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonki Szpinak w liściach

  • 300 g makaronu spaghetti
  • kostka rosołowa warzywna
  • 150 g sera typu rokpol
  • garść włoskich orzechów
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Szpinak w liściach rozmrozić. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Ser pokruszyć, orzechy posiekać. Szpinak włożyć do rondla, dodać kostkę rosołową, dusić 5 minut. Dorzucić orzechy i połowę sera, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, gotować 2-3 minuty. Zdjąć z ognia, dodać resztę sera i delikatnie zamieszać tak, by ser się nie rozpuścił. Makaron rozłożyć na talerze i polać sosem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/02.06.2011 18:17
Nie polecam szpinaku marki hortex. Dlaczego? Szpinak jem bardzo często i na różne sposoby. Zawsze mrożony rozdrobniony. Dzisiaj pierwszy raz kupiłem szpinak hortexu. Po włożeniu do garnka i gotowaniu powstała zupa szpinakowa - wszystko pływało. Gotowałem go prawie godzinę, aby odparować wodę. Szpinaku zostało około połowy w dodatku był przesolony bo wsypałem na początku tyle soli co zwykle, a nie wiedziałem, że szpinaku zamiast 450gram będzie 200g. Nigdy wcześniej mi się z poprzednimi szpinakami takie coś nie zdarzało, a kupowałem nawet tańsze od hortexu. NIE POLECAM I SAM NIGDY JUŻ NIE ZAKUPIĘ ŻADNEJ MROŻONKI HORTEX.