Sajgonki z kurczakiem

Mięso pokrój w paseczki i smaż około 20 minut. Dodaj pokrojone dymki i marchew...
/ 07.08.2007 22:41

Składniki

  • Fix do potraw chińskich

  • 10 dag filetu z kurczaka
  • 1 pęczka dymki
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka oleju
  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w paseczki i smaż około 20 minut. Dodaj pokrojone dymki i marchew. Uduś. Dolej niepełną szklankę wody, wsyp Fix do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj, gotuj 5 minut. Arkusze papieru ryżowego zamocz na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Delikatnie osusz serwetką. Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, tak, aby krawędzie pozostały wolne. Brzegi zwilż wodą i dociskając farsz, zawijaj sajgonki jak naleśniki, podwijając wcześniej boczne krawędzie. Smaż w głębokim oleju ok. 3 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/22.02.2011 16:46
PYCHA