POLECAMY

Roladki z polędwiczki z jajkiem

Przepis na ciekawe podanie polędwicy. Danie idealne na wielkanocny stół - roladki z polędwiczki z jajkiem.
Roladki z polędwiczki z jajkiem

Składniki:

  • 4 szt jaja na twardo,
  • 15 dag polędwica -szynka,
  • 10 dag twaróg,
  • koperek,
  • 1 łyżeczka chrzan,
  • 1 łyżka majonez,
  • por

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo przecinamy na pół wyciągamy żółtka. Żółtka ucieramy z twarożkiem ,majonezem i chrzanem, doprawiamy solą i dodajemy posiekany koperek. Do miejsca po żółtkach w białku wkładamy farsz. Jako układamy na szynce dajemy na wierzch łyżeczkę farszu. Takie jajko zawijamy w szynkę.  Zawiązujemy kawałkiem cieniutkiego pora z części zielonej. Ozdabiamy koperkiem podajemy.

autor: iwa643

Zobacz także: Wielkanocne porady i przepisy

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)